A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1916_02_02_15p.txt

- Megnyílt az interurbán forgalom.

Majdnem másfél esztendeje, hogy az interurbán beszélgetések szüneteltek, különösen az üzletemberek nélkülözték a kényelmes összeköttetést a fővárossal és a vidékikkel. Kedden - mint a postafőnökség bennünket értesít, - felszabadult az interurbán és most már ismét folytathatnak magánosok is interurbán-telefonbeszélgetéseket. Természetes, hogy a közönségnek nem szabad túlzott igényekkel fellépni és kizárólag a fontos beszélgetések lebonyolítására kell szorítkozni. A postafőnökség a következőket közli:

Budapestre és a hozzá csatlakozó környékbeli központokba. Továbbá ezekre a telefon-állomásokra: Szolnak, Cegléd, Nagykörös, Kecskemét, Kiskunfélégyháza, Szentes, Debrecen, Szatmár-Németi, Nyíregyháza, Miskolc, Kisvárda és az ezen központokhoz csatlakozó környékbeli állomásokra. Budapesten át beszélni lehet (tranzit beszélgetés) Hatvan, Eger, Losonc, Kál, Bétabánya, Rózsahegy állomásokra. Az ezekhez csatlakozó környékbeli központokkal magánfeleknek a beszélgetés nincs megengedve. Az interurbán-telefont csak élőfizetöi állomásokról olyanok használhatják, akik erre az óvadékot lefizették.

A távbeszélő központok a magánforgalmat azonban egyelőre csakis oly mértékben bonyolíthatják le, amily mértékben azt az e célra rendelkezésre álló korlátolt számú öszszekötő távbeszélő áramkör és a jelenleg még igen erős és fontos katonai és állami forgalom lehetővé teszi.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1915   <<   1916   >>   1917
Home
Delizsánsz.