A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1945_05_04_15p.txt

Budapestre is lehet táviratot küldeni

A környező városokba és falvakba telefonálni tud már a közönség. A magyar posta egyre inkább belekapcsolódik az ország újjáépítésének nagy munkájába. Mint Szűcs Endre postafőigazgatótól értesültünk, a levélkézbesítés zavartalanul folyik az egész ország területére. Természetes, hogy a Dunántul levélforgalma még nincs teljesen beszervezve, de a levéltovábbításra minden lehetőséget megragadnak, igy szükség esetén igénybe veszik még az utőröket is.

A közelmúltban Budapesttel is megnyilt a közvetlen táviró összeköttetés. Arra nézve, hogy táviratokat az eddigi tarifadijak mellett hová továbbittatnak, az illetékes felvevő postahivatal minden felvilágosítást megad.

- Telefonbeszélgetést a szegedi postaigazgatóság területén működő összes nagyobb távbeszélőközponttal lehet már folytatni - mondotta a postafőigazgató. - Ilyen központok a következők: Baja, Békéscsaba, Cegléd, Gyula, Hódmezővásárhely, Kalocsa, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Makó, Mezőtúr, Nagykőrös, Orosháza, Szarvas, Szentes. A kisebb községekben berendezett távbeszélő központok is kevés kivétellel igénybevehetök, mert üzembe helyeztük már.

Budapesttel egyelőre még magánbeszélgetést folytatni nem lehet. de a távbeszélőforgalom hivalalos vonalon már megindult. Telefondíjak egyelőre még a régiek, de kilátás van arra, hogy a tarifadijakat felemelik.

A posta hivatalos órái a szegedi főpostahivatalban reggel 8 órától délután 6 óráig, a fiók postahivatalokban, úgyszintén a kisebb vidéki központoknál hétköznap 8-12 óráig, vasárnap délután 2-6 óráig tartanak.
A cikk eredeti linkje...... 1. 2.
Home
1944   <<   1945   >>   1946
Home
Delizsánsz.