A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1928_10_18_145p.txt

Szerdán este a Belváros nagyrészében egy óra hosszáig tartó üzemzavar volt a villanyvilágításban

(A Délmagyarország munkatársától.)
Szerdán este hat óra körül hirtelen sötétség borult a város nagyrészére. A házakban, üzletekben kialudtak a villanylámpák és a világítás nélkül maradt városban a sötétség sok kellemetlenséget idézett elő. Különösen a főpostán volt baj, ahol esle hat óra körül mindig a legnagyobb forgalmat szokták lebonyolítani. A posta helyiségei zsúfolva voltak felekkel és pislákoló gyertyafénynél lehetett csak a leveleket és táviratokat feladni. A posta főbejáratánál egy altiszt kézben tartott gyertyával irányította a dolgát végezni akaró közönséget Fent a telefonközpontban valamivel jobb volt a helyzet, mert ott saját teleppel világítanak és igy a kapcsolásokban lényeges zavar nem állott elő és a helyközi beszélgetéseket is simán lehetett lebonyolítani.

A villanytelepet természetesen az érdeklődők százai ostromolták telefonon, a gyár azonban nem jelentkezett és igy senkisem tudta, hogy a világítási zavart mi idézte elő és hogy meddig tart.

Az üzemekben komolyabb fennakadást nem okozott a villanyszünet, mert az esti órákban, már többnyire befejezték a munkát. Egy órai sötétség után gyulladtak ki újból a villanylámpák, de csak néhány percig volt világosság, azután ujabb negyedóráig sötétség volt.

Érdeklődtünk a villanytelepen, hogy mi idézte elő az üzemzavart. Azt a felvilágosítást nyertük, hogy a gyártelepen nem volt baj, hanem a Belváros egyik transformátor-állomásában volt a hiba és ezt félórai munka után helyrehozták.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1927   <<   1928   >>   1929
Home
Delizsánsz.