A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Halasi Ujság - halas_1928_03_07_110p.txt

Május 1-én az állam veszi át a halasi postahivatalt

A hivatalt kibővítik és személyzetét kicserélik

Többizben foglalkoztunk már a halasi postahivatal kérdésével és hirt adtunk arról is, hogy az állam fogja átvenni a halasi postahivatalt.

Annak idején szó volt róla, hogy a kincstári postahivatal részére uj épületet, esetleg postapalotát fognak építeni, ez a megoldás ezonban most, legalább is egyelőre elmarad, mert mint ismeretes a mostani postahivatal megtartásával még hozzábérelték a posta céljaira a Benedek féle vaskereskedés üzleti helyiségeit is tiz esztendőre.

Az uj postahivatalt május elsején veszi át az állam saját kezelésébe és ugyanakkor veszi át a hivatal vezetését dr. Komlós Balázs.

Ugyancsak egyidejűleg kinevezték, illetve idehelyezték Balázs postafőtisztet is.

A mostani postaszemélyzetét is kicserélik és helyettük uj hivatalnokokat helyeznek ide más állami postákról mint hírlik olyanokat, akik
származásuknál fogva, vonatkozásban vannak Halassal.

A tisztviselők zöme pedig férfi lesz az uj postánál.
A postahivatal beosztása is váltózásnak lesz kitéve, amennyiben a volt vaskereskedés legbelső része lesz az uj főnök szobája, kívül a főpénztár, utalvány kifizetés, ajánlott csomag felvétel is és értékcikkek árusítása.

A mostani posta helyiségeiben megfelelő elkülönítéssel a telefon, távirda, a csomag felvétel és kiadása, valamint a kézbesítők szobája fog helyet foglalni.

Végül itt emlitjük meg, hogy a postai személyzet tizenegy tisztviselőből és 18 altisztből fog állni.


A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
1927   <<   1928   >>   1929
Delizsánsz.