A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1954_01_19_69p.txt

Meddig hallgatnak a hangszórók Szöged 2. Postahivatalban ?

A mult év december 16-án elnémultak a hangszórók a Szeged 2. Postahivatalban. A vasút részére végzett javítási munkálatok során romlottak el, és azóta is hallgatnak. De miért nem javítják meg? Hiszen a posta raktárában, rovatolóhelyiségében és a felvételi irodájában nagy segítséget nyújtott, amikor hallották az ott dolgozók, mennyit késik a vonat, mikor érkezik, mikor indul.

A Posta Főnöksége december 18-án írásban kérte a vasutat, javítsák meg a hangszórókat. A levélre az a szóbeli válasz érkezett, hogy január 15-re elvégzik ezt. Azonban már január 15. is elmúlt, de a posta hangszórói még ma is némán tátonganak. Másodszor is kérte a posta a javítást, azonban hasztalanul.

Nappal is és éjszaka is egy dolgozónak folyton járkálnia kell a forgalmi irodára és vissza - az út hossza kb. 100 mérter -, hogy megtudjuk, mikor érkezik a vonat, mennyit késik stb., hogy az általunk elosztott leveleket, csomagokat mikor, hányas vágányra érkezett vonatra vigyük.

Véleményünk szerint időszerű lenne a posta kérését teljesíteni, mert a vasút a csomagok és levelek feladását, vonaton való továbbítását éppenolyan lelkiismeretesen kezelje, mint azok a postás dolgozók, akik naponta számtalanszor sietnek a forgalmi irodába, hogy munkájuk - megkönnyítésére - helyettesítsék a vasút által elrontott, de még ki nem javított hangszórók hivatását.

Kovács Mihály

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1953   <<   1954   >>   1955