A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1954_12_12_51p.txt

Több mini 3200 helyre szerelték fel a falutelefont az országban

A posta dolgozói 1949-ben kezdték meg a falutelefonok szerelését, azóta 1109 községbe, tanyaközpontba vezették be a távbeszélőt és így ma már az ország minden falujának van telefonja.

Ezenkívül bekapcsoltak az országos hálózatba több erdőgazdaságot, állami gazdaságot és termelőszövetkezetet is. Tsz-ekben eddig 943, állami gazdaságokban 564, gépállomásokon 293, az erdőgazdaságokban pedig 298 helyre szereltek fel telefont. E munka során több mint 27 ezer kilométer vezetéket használtak fel.

Most dolgoznak a szerelésen a tiszadadai, a bocföldei, a magyarsarlósi és a dinnyebereki termelőszövetkezetbe, ahol még ebben az évben szintén megszólal a telefon.


-----------------------------------------------------------


Készülődés a karácsonyi nagy forgalomra

Szeged 2. Posta dolgozói ezévben is jó előre felkészültek a karácsonyi nagy forgalomra. A munka előkészítésében felhasználták az elmúlt évek tanulságát, tapasztalatait. Az intézkedések biztosítják a gyorsabb és jobb munkát. Az expressz-csomagok gyors és biztos kézbesítésére két gépkocsi áll készen úgy, hogy bármikor szükség van rá, beállíthatók.

Szeged 2. Posta dolgozói is készen állnak a nagy feladatok végrehajtására. Ezt mutatják az utóbbi hetekben elért eredmények. Békési Pál 200, Csorba András 195, Bálint Sándor, Tóth József, Bus János, Kassai István és a többiek kiváló eredménye az, hogy az elmúlt hónapban dolgozóink hibájából egyetlen csomag, sem levél nem maradt vissza.

Kovács Mihály
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1953   <<   1954   >>   1955