A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1954_05_22_84p.txt

Négy kilométer hosszúságú telefonkábel, öt távírógép, 11 rádióközvetítő szoba, 24 interurbán fülke és külön képtávíróvonal a magyar-angol mérkőzésre

A budapesti távbeszélő hivatal dolgozói kongresszusi felajánlásként - terven felül - elkészítették a vasárnapi magyar-angol mérkőzés teljes távközlő apparátusát.

Egy 104 vonalat magábanfoglaló külön kábelt építettek, a külföldi és helyi beszélgetések lebonyolítására. Megépítették a képtávírók számára szükséges vonalakat is. Vasárnap öt távírógépet helyeznek üzembe a Népstadionban. Megkettőzték a telefonfülkék számát is, így egy időben 24 interurbán beszélgetést lehet majd folytatni a mérkőzés színhelyén. A rádióriport terek 11 rádiófülkéből közvetíthetik a mérkőzést. A kiépített kábelek hossza több, mint négy kilométer, az érpárok hossza megközelíti az 1000 kilométert. Számos külön vonalat is építettek és ezekhez húsz állomást szereltek fel. Mindezt a nagy munkát a posta dolgozói alig 2 hét alatt végezték el. Ezzel a nagy mérkőzés közvetítésének, tudósításának minden technikai előfeltételét megteremtették.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1953   <<   1954   >>   1955
Home
Delizsánsz.