A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Halasi Ujság - halas_1936_08_15_396p.txt

Lassusági verseny, vagy telefon működik-e a halasi postán ?

Panaszos levelek garmadája követeli a távbeszélő menetrend szabályozását

Lapunk szerkesztősége a tőle megszokott lojalitással kezelte mindig a közhivatalok működését, nem tettünk szóvá soha semmi olyan panaszt, amely a széthúzást segítette volna elő és mindig megtaláltuk azt a hangot, amely a mai időkben az amúgy is túlontúl előforduló türelmetlenségét tette volna szóvá. Ehez az elvünkhöz most is ragaszkodunk, de ettől függetlenül azt, ami a halasi postahivatal távbeszélő központjában uralkodik, uzussá, sőt rendszerré kezd válni - szó nélkül még sem hagyhatjuk.

Panaszos levelek áradatával keresik fel szerkesztőségünket és ezek a levelek a felháborodás, és elkeseredés hangján teszik szóvá, hogy Halason nagyon sokszor öt percig, sőt nem ritkán még hosszabb ideig kell csengetni, mig a központ jelentkezik. És a hosszú, idegeket igénybevevő csengetés eredménye végül az, hogy a központ kéri ki magának indokolatlanul idegeskedve a sürgető csengetést.

Lassusági verseny, vagy telefon müködik-e a halasi postán - írják türelmük vége felé járó telefonelőfizető olvasóink, akik halaszthatatlan hivatalos, üzleti és egzisztenciájukhoz tartozó beszélgetést akarnak lefolytatni a távbeszélőn, nemlehet kibírni azt a kényelmességet és nemtörődömséget, amit a posta telefonközpontja tanúsít az előfizetőkkel szemben.

Miután szerkesztőségünk maga is hétről-hétre észleli ezeknek a panaszoknak indokolt voltát, kérdezzük, mi történik akkor, ha sürgősen orvost hív valaki telefonon, ha betegszállításra a mentőkért telefonál, vagy, ha esetleg tűz ütne ki és tűzoltóságot hívnak? A telefon az egész világon előre fejlődik, miért akarják azt Halason visszafelé fejleszteni?

A szegedi postaigazgatósághoz címezzük ezt a cikkünket, sürgős vizsgálatot és a telefonközpont megrendszabályozását kérjük. Amíg nem késő, amig valami súlyosabb baj nem keletkezik ebből a kultúrálatlan állapotból És addig, mig a telefonelőfizetők sorra lemondanának a távbeszélőjükről.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
1935   <<   1936   >>   1937
Delizsánsz.