A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1940_12_31_184p.txt

Kinevezések a pénzügyi és a Kereskedelemi tisztviselői karban

(Részlet a cikkből...)

A kereskedelmi és közlekedésügyi miniszter vezetésével megbízott m. kir. iparügyi miniszter Kisfalvi Alajos szegedi postamüszaki tanácsost postamüszaki igazgatóvá.

Szegedi László postahivatali igazgatói cimmel és jelleggel felruházott postafelügyelőt postahivatali igazgatóvá kinevezte.

Dr. Mojzes Tihamér szegedi postatanácsosnak a postaigazgatói cimet és jelleget, dr Csepy Lajos postatitkárnak a postatnácsosi cimet és jelleget.

Garai Sándor postaellenőrnek a postafőellenöri címet és jelleget, Dénes János postamüszaki segédellenőrnek a postamüszaki ellenőri cimet és jelleget adományozta.

......


-----------------------------------------------------------


Hírek


- Nyugalomba vonult Hegedűs Ferenc postahivatali igazgató.

Hegedűs Ferenc postahivatali igazgató, a Szeged 1. számú postahivatal vezetője 40 évi tényleges szolgálat után nyugalomba vonult. Ebből az alkalomból a szegedi postaigazgatóság, valamint a Szeged 1. számú postahivatal tisztviselőkara vasárnap délelőtt meleg ünneplésben részesítette. Elsőnek Szüts Endre főigazgató, a szegedi postaigazgatóság vezetője köszöntötte a távozó főnököt és meleg szavakkal méltatta az elmúlt 40 esztendő sikeres munkásságát. Kiemelte, hogy Hegedűs Ferenc, mint főnök, nemcsak a hivatal személyzetének szeretetét és a nagyközönség megbecsülését, de a posta legfőbb vezetőségének elismerését is több izben kiérdemelte. A hivatal nevében Csikós István főfelügyelő, hivatalvezetöhelyettes, az altisztek nevében pedig Vadászi Pál postaaltiszt köszöntötte keresetlen szavakkal a távozó főnököt, aki a hivatalnak nemcsak hivatott vezetője, de a személyzetnek is mindenkor megértő atyja volt. Az üdvözléseket Hegedűs Ferenc meghatott hangon köszönte meg és további kitartó, megfeszített, becsületes munkára hivta fel a személyzet figyelmét.A cikk eredeti linkje...... 1. 2.
Home
Home
Delizsánsz.
1939   <<   1940   >>   1941