A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1959_01_11_49p.txt

Négy megye közös összefogásával televíziós adóállomás épül

Az új szentesi adó még az idén elkészül

A budapesti televíziós adások a megye déli részében és az ország déli részén fekvő szomszédos megyékben alig vehetők. A kormányzat - annak érdekében hogy mielőbb az egész ország területén jó vételi viszonyokat biztosítson a televíziós műsorok számára - egyre több erősítő állomást épít. Ismeretes, hogy a Miskolc melletti Avason, a Pécs melletti Misina-tetőn is folynak az ilyen irányú munkák. A népgazdaság erőforrásai azonban nem teszik lehetővé, hogy egykét év alatt az egész ország területén kiépítsék az erősítő állomások hálózatát. Ezért például az ország délkeleti részén öt év múlva került volna sor televíziós adóállomás építésére.

Az ötesztendős határidőt azonban az adóállomás körzetébe tartozó négy megye - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Szolnok és Szeged megyei jogú város - közös összefogása egy évre rövidíti le. Az érintett megyék vezetői ugyanis megállapodtak a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium vezetőivel, hogy együttesen mintegy hárommillió forintos hozájárulást vállalnak magukra az adóállomás építésének költségeiből, s így még az idén elkészülhet Szentesen a TV új erősítő állomása.

Az adóállomás területét a Szentesi Tangazdaság földjéből már ki is jelölték.

Bács-Kiskun megye 400 000 forinttal járul hozzá az ország déli részén zavartalan televíziós vételi viszonyokat biztosító szentesi adóállomás építési költségeihez.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1958   <<   1959   >>   1960