A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1959_11_14_78p.txt

A kongresszusi verseny sikere a Kecskeméti postán

Kecskemét 1. postahivatal vezetői szeptember hónapban "Kongresszusi verseny" indítására hívták fel a dolgozók figyelmét. Ez a felhívás jó talajra talált a hivatalokban. A megtartott termelési tanácskozáson a postás dolgozók elhatározták - kézbesítők és tisztviselők egyaránt -, hogy a pártkongresszus tiszteletére sajtóelőfizetési versenyt indítanak. Az értekezlet főleg azt tűzte ki célul, hogy a város azon területén kezdenek hozzá az új előfizetők gyűjtéséhez, ahol viszonylag kevés a rendszeres olvasó, így elsősorban a tanyai területeken.

A "Kongresszusi verseny" már eddig is igen szép eredményt hozott. A hivatal dolgozói 820 új előfizetőt gyűjtöttek, amelyből a pártlapok száma 435.

Az Októberi Szocialista Forradalom 42. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Lukácsi László elvtárs, a postahivatal vezetője, a nagy évfordulóról való megemlékezés után, röviden értékelte a "Kongresszusi verseny" eddig elért eredményeit és megállapította, hogy a hivatal dolgozóinak közös összefogása eredményezte az alért kiváló eredményt. A versenyben eddig legjobban szereplő postás kézbesítők részére Lukácsi elvtárs nyújtotta át a Petőfi Népe Lapkiadó Vállalat ajándékait.

A jutalmazottak a következők: Bera János, Ignácz Antal, Galló István és Szabó József.

Biztosak vagyunk abban, hogy a "Kongresszusi verseny" lendülete hivatalunk dolgozói körében, november hónapban sem lanyhul és további lelkes munkával túlszárnyaljuk az októberi eredményünket.

Bárdóczky Simon,
a Kecskemét 1. postahiv. vez. h.


A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
1958   <<   1959   >>   1960
Delizsánsz.