A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


pn_1960_01_01_3p.txt

December 25-én megkezdte próbaadását a szentesi televíziós reléállomás

Az Alföld déli megyéiben igen nagy örömet keltett a fővárosi lapok karácsonyi számában megjelent hír és a Magyar Rádió közleménye, amely szerint határidő előtt elkészült a szentesi televíziós közvetítő állomás és négy megye: Csomgrád, Békés, Bács és Szolnok lakói ünnepi meglepetésben részesülnek; december 25-én, pénteken este 7 órai kezdettel kísérletképpen üzembe helyezték a berendezéseket és Szentestől 100 kilométeres körzetben láthatják majd a magyar televízió műsorát.

A televíziós készülékekkel rendelkezők 25-én este valóban vehették is a próbaadást. A kép kiváló minőségben jött, a hanggal azonban még problémák voltak, de mint értesültünk: ez a hiba nem a szentesi közvetítő állomás berendezésében adódott, hanem a közvetítő láncban. Reméljük, hogy a szentesi 20 kilowattos televíziós adóállomás legközelebbi próbaadása alkalmával már a hangot is kiváló minőségben sikerül fogni. Skorka János, a szentesi televíziós adóállomás üzemmérnöke érdeklődésünkre elmondotta: ha minden jól sikerül, a szilveszteri műsort is teljes egészében közvetíteni fogják. Utána mérések kezdődnek, majd ettől függően a közvetítő állomás megkezdi rendszeres sugárzását.

Egyébként a szentesi adó műsorát a TV-készülék-tulajdonosok az OIR 11-es csatornán vehetik. Értesülésünk szerint egy orosházi ktsz hamarosan megkezdi nagy tömegben a szentesi adónak megfelelő méretű vevőantennák gyártását.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1959   <<   1960   >>   1961