A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1960_09_23_123p.txt

Cikkünk nyomán

Miért húzódik a félegyházi újságosbódé ügye?

Lapunk augusztus 30-i számában "Méltatlan .." címen írást és fényképet közöltünk a kiskunfélegyházi hírlapárusító pavilonról, megemlítve, hogy ideje volna rendbehozni az elavult alkotmányt.

A Szegedi Postaigazgatóság most válaszolt cikkünkre, megírva, hogy az ügy az igazgatóság előtt is ismeretes, de több akadály miatt eddig nem kerülhetett sor megoldására. A pavilon a város tulajdonában van, s a Városi Tanács V. B. közlekedésrendészeti meggondolások alapján el is akarja jelenlegi helyéről távolítani, a postaigazgatóság pedig a város belterületén egy korszerű hírlap- és divatlap-boltot kíván létesíteni.

Ez utóbbi ügyben viszont - szól tovább a válasz - két esztendeje folynak a tárgyalusok az igazgatóság, s a Városi Tanács V. B. illetékesei között egy bolthelyiség megszerzésére, de az igényelt helyiségeket különböző okok miatt még nem kapta meg a posta. Jelenleg ismét kilátásba van az OTP jövő évben tervezett építkezésével kapcsolatban felszabaduló helyiség megszerzése, s ha ez sikerül, úgy az igazgatóság megfelelő pénzöszszegeket fog igényelni a Közlekedés- és Postaügyi Minisztériumtól.

Reméljük, ezzel az ügy megoldást nyer, s a Kiskunfélegyházi Városi Tanács V. B. is megértéssel fogja kezelni a kiutalást kérő postaigazgatósági kérelmet.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1959   <<   1960   >>   1961
Home
Delizsánsz.