A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1960_05_27_144p.txt

Növekszik a sajtó olvasottsága

Községi párttitkárok és postavezetők tanácskozása Kiskunfélegyházán

A kiskunfélegyházi járási pártbizottság a pártsajtó terjesztésével kapcsolatos feladatok megbeszélésére hívta össze a községi párttitkárokat és postavezetőket. A megbeszélésen részt vettek a megyei hírlapiroda, a postaigazgatóság, valamint a Petőfi Népe kiadóhivatalának és szerkesztőségének képviselői is.

A beszámoló és a hozzászólások azt tükrözték, hogy az utóbbi két-három évben jelentősen megnőtt az érdeklődés a pártsajtó, ezen belül a megyei lap és a félegyházi helyi újság iránt. Ezt a példányszám emelkedése is bizonyítja. Egyes községekben azonban mégsem kielégítő a lapok olvasottsága, s ennek érdekében sokat tehetnek a községi párt-alapszervezetek tagjai és a postás dolgozók. El kell juttatni a párt szavát, a napi sajtót, a termelőszövetkezeti tagsághoz, s a tanyai körzetekbe is. Az értekezlet a vezetők példamutatásainak szükségességét hangsúlyozta.

Határozatként a megbeszélésen elfogadták, hogy elsősorban a már újságot olvasó embereket, a példányonkénti vásárlókat nyerik meg rendszeres előfizetőnek, hogy a jelenlegi áruspéldány év végére, mint előfizető, állandó olvasó jelentkezzen.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1959   <<   1960   >>   1961
Home
Delizsánsz.