A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1960_08_12_57p.txt

Újjáépített postahivatalt adtak át Dunavecsén és Helvécián

Augusztus 10-én, szerdán újjáépített postahivatalt adtak át a forgalomnak Dunavecsén és Helvécián.

A helvéciai postahivatalt - amelyet 300 ezer forintos költséggel alakítottak át és bővítettek - Simovics Mihály, a Posta- és Közlekedésügyi Minisztérium Vezérigazgatóságának képviselője adta át Győri Ferencné hivatalvezetőnek. Simovics elvtárs rövid beszédében áttekintette a magyar posta felszabadulás utáni fejlődését és méltatta társadalmi, politikai, valamint gazdasági életünkben betöltött szerepét. Hangsúlyozta, hogy az igazgatóság anyagi eszközeihez mérten mindenütt megfelelő munkakörülményeket igyekszik teremteni a postás dolgozóknak.

Beszédet mondott az ünnepségen Fodor István, a Szegedi Postaigazgatóság vezetője is. Arra kérte az új épületet birtokba vevő dolgozókat, hogy politikai és szakmai műveltségük állandó gyarapításával tartsanak lépést az egyre növekvő igényekkel.

Úgy lássák el feladataikat a jövőben is a hivatal dolgozói, hogy azzal a község lakossága és az igazgatóság is meg legyen elégedve.

Az épület átadása után Győri Ferencné ismertette a hivatal működésének jellemző adatait s annak tükrében mutatta meg a község nagyarányú kulturális fejlődését. A helvéciai hivatal a felszabadulás előtt fiókpostaként működött. Akkor mindöszsze két dolgozó látta el a tennivalókat, ma nyolcan dolgoznak a postán. A fejlődés méreteit mutatja hogy 10 évvel ezelőtt még csak 29, ma 604 rádióelőfizetőt tartanak nyilván. Megnőtt a sajtó olvasóinak száma is. Naponta több mint 200 Petőfi Népét vásárolnak a községben és ebből 155-öt előfizetésre.

A késő esti órákig tartó ünnepségen részt vett Bontó Tibor a Posta- és Közlekedésügyi Minisztérium Posta Vezérigazgatóságának helyettes vezetője, és jelen voltak a helyi párt és tanács képviselői.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1959   <<   1960   >>   1961
Home
Delizsánsz.