A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1960_01_04_14p.txt

Nagy az érdeklődés a kecskeméti szovjet bélyegkiállítás iránt

Mint ismeretes, a hatalmas sikerű budapesti szovjet bélyegkiállítás anyagát Szeged után, Kecskeméten, a Bányai Júlia Leánygimnázium dísztermében állították ki. Az ünnepélyes megnyitót Lukácsi László elvtárs, a megyei postahivatal vezetője tartotta, majd Fodor István elvtárs, a szegedi postaigazgatóság vezetője mondott ünnepi beszédet.

A megnyitó iránt városszerte nagy érdeklődés nyilvánult meg. A megjelentek az előadásból képet kaptak a Szovjetunió bélyegkiadásának fejlettségéről. Fodor elvtárs ismertette azt a hatalmas utat, amelyet a szovjet bélyegkiadás az első - 1921-ben kiadott bélyeg óta - megtett. A bélyegkiadás híven tükrözi a szocializmus építésének egyes szakaszait. Ha végigkísérjük a bélyegek útját, akkor azokról felénk tekintenek e hősi korszak építői, a munkások, a parasztok és az értelmiségiek, s ezek kiemelkedő alkotásai. A kapitalizmust legyőző munkást ábrázoló bélyeg éppúgy - megtalálható a szovjet bélyegsorozatokon, mint a győztes proletárforradalom vezető alakjai, az ötéves tervek alkotásai, vagy a holdrakéta és a Lanin atomjégtörő.

A nagy érdeklődéssel kísért előadást követően a részvevők, megtekintették a gazdag kiállítási anyagot, amelynek során örömmel állapíthatták meg, hogy a kecskeméti gyűjtők is értékes sorozatokat állítottak ki, jelezve a kecskeméti bélyeggyűjtés magas színvonalát.

A nagyközönség számára csütörtökön reggel nyílt meg a szovjet bélyegkiállítás, amelyet az érdeklődők százai, gyűjtők, és nemgyűjtők egyaránt felkerestek. A gyönyörű kiállítási teremben egyébként alkalmi postahivatal működik, ahol magyar és szovjet bélyégsorozalokat vásárolhatnak a látogatók.

M.I.


A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
1959   <<   1960   >>   1961
Delizsánsz.