A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1960_03_30_170p.txt

Postahivatalok vezetőinek értekezlete Kecskeméten

A Postás Kultúrotthonban gyűltek egybe megyénk postahivatalainak vezetői, hogy a pártsajtó terjesztésével kapcsolatos kérdéseket megbeszéljék, értékeljék a Petőfi Népe előfizetésgyűjtésében elért kiváló eredményeket, s egyben megszabják az elkövetkező hónapok sajtóterjesztési feladatait.

Lukácsi László elvtárs, megyei hivatalvezető megnyitója után Fodor István elvtárs, a szegedi postaigazgatóság vezetője tartott előadást. Az elmúlt hónapok lendületes és eredményes terjesztési munkája igazolja - mondotta -, milyen nagy lehetőségek és kiaknázásra váró területek állnak a postás dolgozók előtt. Fodor elvtárs hangsúlyozta, hogy a postahivatalok dolgozóinak öntevékenyeknek kell lenniök. Ne várják mindig a felső szervek versenykezdeményezését, hanem a munka jobb megszervezésére, a példányszámok növelésére, a postai bevételek fokozására, a pártsajtó előfizetőinek nővelésére felhívás nélkül, önmaguk elhatározásából tegyenek vállalásokat.

A továbbiakban Fodor elvtárs arra hívta fel a vezetők figyelmét, hogy ebben az évben ünneplik a postások a "10 éves a postai hirlapszolgalat" évfordulóját. Ezt kapcsolják egybe hazánk felszabadulásának 15-ik évfordulójával és indítsanak be olyan versenyt, amelynek során az év végére megyénkben a pártsajtónak többezer új előfizetője legyen.

Az előadást számos hozzászólás követte. Eiselt Béla (Baja), Sági János és Hajagos János (Kiskunhalas), Imre Zoltán (Jánoshalma), Cseh János (Kecskemét), Fekete Ilona (Tiszakécske) értékes javaslatokkal járultak hozzá az értekezlet sikeréhez.

Reméljük, hogy a Bács megyei postások értekezlete kiinduló pontja lesz a további fejlődésnek, s lapunk hasábjain gyakran számolhatunk be postás dolgozóink eredményes sajtóterjesztő munkájáról.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1959   <<   1960   >>   1961
Home
Delizsánsz.