A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1961_05_23_142p.txt

Világszerte készülnek a budapesti nemzetközi bélyegkiállításra

SZEPTEMBER 23-TÓL OKTÓBER 3-IG Budapesten kerül sor a bélyeggyűjtők nagy, nemzetközi seregszemléjére a nemzetközi bélyegkiállítás keretében. A kiállítást a Féderation Internationale de Philatelie Kongresszusának határozata alapján a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége rendezi a magyar kormány támogatásával. Ezt bizonyítja az is, hogy a kiállítás fővédnökéül dr. Münnich Ferenc elvtársat, a minisztertanács elnökét, védnökeinek Apró Antal elvtársat, a minisztertanács elnökének első helyettesét és Kossá István elvtársat, a közlekedés- és postaügyi minisztert kérték fel.

A KIÁLLÍTÁS RENDEZŐ BIZOTTSÁGÁNAK tájékoztatója szerint világszerte jó ütemben halad a kiállítás szervezése, s minden remény megvan arra, hogy megnyitásának napján a Műcsarnok és a többi kiállítási terem értékes, változatos anyaggal várja a látogatókat. Többek között a Magyar Posta bejelentette, hogy a Bélyegmúzeum anyagából magyar klasszikus bélyegeket mutat be, a Postamúzeum pedig Térffy Béla világhírű bélyegzőlenyomat gyűjteményéből első alkalommal mutat be részleteket.

NAPONTA MÁRIS SZÁMOS ÉRDEKLŐDÉS érkezik a kiállítás irodájába és feltűnően sok az érdeklődők között olyan, aki a látogatás lehetősége iránt kérdezősködik. Ezek alapján többszáz külföldi és sok ezer belföldi látogatóra számít a rendezőség.  Franciaországból,  Csehszlovákiából, a Német Demokratikus Köztársaságból és Lengyelországból  bejelentették  a bélyeggyűjtők, hogy társasutazás keretében,  csoportosan  kívánják megtekinteni a nemzetközi bélyegkiállítást.  A  rendezőbizottság megtette az előkészületeket arra, hogy a kiállítás külföldi látogatói Budapestet és az ország  nevezetességeit  idegenvezetők szakszerű kalauzolásával megtekinthessék. A kiállítás ideje alatt a látogatók megismerkedhetnek hazánk nevezetességeivel. mindennap szerveznek városmegtekintő autóbuszkörsétát,  majd  társaskirándulást a Balaton mellé és az ország  természeti  szépségekben leggazdagabb vidékeire is.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1960   <<   1961   >>   1962
Home
Delizsánsz.