A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1961_09_30_203p.txt

A megyei postások tanácskozása Kecskeméten

Kecskeméten, a TIT székházában rendezték meg a megyei postás értekezletet. Mintegy hatvan postahivatal vezetője előtt Lukácsi László, a megyei postahivatal vezetője ismertette a megyei párt végrehajtó bizottság szeptember 5-i, a párt-sajtó terjesztésével kapcsolatos határozatát. A postások elé tűzött feladat teljesítése megköveteli, hogy az elkövetkező hónapokban a postahivatalok dolgozói az eddiginél szorosabb kapcsolatot tartsanak a pártszervezetekkel, hogy közös munkával elérjék a Petőfi Népe terjesztésére megadott irányszámokat.

Lukácsi elvtárs arról is szólt, hogy számos községben, pártszervezetben megkezdődött a sajtóagitációs munka, amely nem egy helyen már konkrét eredményeket is hozott.

A bevezető előadás után számos hozzászólás hangzott el. A postahivatalok vezetői elmondották, mit tettek az őszi sajtóterjesztés érdekében. Különösen Bácsalmáson, Kunszentmiklóson, Baján, Kecskeméten, Madarason, Dunavecsén, Kiskunhalason és Jánoshalmán fogtak nagy igyekezettel a munkához.

Az értekezleten megjelent és felszólalt Fodor István, a szegedi postaigazgatóság vezetője, Toplak Ferenc, a Posta vezérigazgatóság osztályvezetője. Mindketten hangoztatták, hogy milyen nagy fontosságot tulajdonítanak a megyei párt-végrehajtóbizottság szeptember 5-i határozatának, s hogy a postások megtisztelő feladata, hogy e határozatot teljesítsék.

Az értekezlet után a postás vezetők még sokáig együttmaradtak. Kicserélték tapasztalataikat, a jó sajtó terjesztési módszereket vitatták meg.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1960   <<   1961   >>   1962
Home
Delizsánsz.