A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1969_09_28_4p.txt

Válaszol az illetékes

Se fülke, se telefon?

Telefonfülke címmel bíráló írás jelent meg lapunk szeptember 5-i számában arról, hogy Tarjánban egyetlen nyilvános telefonfülke van. Tekintve, hogy a lakásokba az alközpont elkészültéig nem lehet telefont szereltetni, az egész telep ezen az egy telefonon találhat kapcsolatot klinikával, mentőkkel, tűzoltókkal, taxiállomással, hogy a sürgősebb és fontosabb dolgokat említsük csak. Irásunk lényege az a kérés volt, hogy újabb két nyilvános telefonállomás felszerelésével segítsenek a lakókon, hozzátéve: a meglevő egy telefon is ritkán üzemképes. Azért summázzuk újból mondandónkat, mert nem kaptunk megnyugtató választ dr. Hódi Istvántól, a Szegedi Postaigazgatóság igazgatóhelyettesétől.

- Amit ír, nagyon elgondolkoztató. Az ugyanis, hogy a meglevő telefont - amely április 21-e óta van Tarjánban - áprilisban kétszer, májusban hétszer, júniusban háromszor, júliusban négyszer, augusztusban háromszor, szeptemberben - eddig - kétszer kellett megjavítani, s mindannyiszor szándékos rongálás történt! Mivel másnaponként ellenőrzik a műszakiak a nyilvános telefonokat, előfordult, hogy a városrész telefonvonal nélkül maradt. Jogos a posta kérése: a lakók ne legyenek közömbösek a rongálókkal szemben! Ha rajtakapnak valakit, jelentsék fel. Más kérdés aztán, milyen ember iehet az, akinek abban telik öröme, hogy vandál módon kárt okoz. Hiszen ezekből az adatokból kiderül: szinte küzdelem a posta számára, hogy az egy telefont legalább biztosíthassa. A posta felmérése szerint havonta átlag 200 hívást mértek erről a készülékről - tehát nagy szükség van rá!

- íme, megírtuk, amit a posta kért, a vonal fenntartásának nehézségeit. De nem hallgatjuk el, hogy érdemi választ nem kapott lapunk és olvasótábora. "Újabb nyilvános távbeszélő-állomás létesítését a tarjáni új automata központ 1972-re várható üzembe helyezése után tervezem, a telep másik, Csillag tér felöli részén". - Szó szerint ez a mondat a válasz arra, amit cikkünk kért. Ebből az sem derül ki, hogy műszaki okai vannak-e az új nyilvános telefonállomások felszerelésének, S hogy se a lakásokba ne kerüljön telefon, se az utcára fülke három éven belül - ebbe változatlanul nem nyugodhatunk bele.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1968   <<   1969   >>   1970
Home
Delizsánsz.