A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Esti Hírlap - eh_1970_01_02_6p.txt

MEGJEGYEZZÜK

Telefongyilkosok

Nemrég szóvá tettük: sok utcai nyilvános telefont rongáltak meg a fővárosban. Az utóbbi öt év alatt 22 957 készüléket tettek tönkre a telefongyilkosok, puszta duhajkodásból, vagy azért, hogy kifosszák a készülékeket. Csak 1969-ben majdnem ötezer telefont rongáltak meg, köztük hetven olyat, amelyet az idén szerelt fel a posta. A kár jelentős: az öt év mérlege szerint több mint két és fél millió forint.

Jelenleg az idén felszerelt ötszázzal együtt 2100 nyilvános telefon van a főváros utcáin. Tizenöt szerelő havonta több mint 2400 órát tölt el a megrongált készülékek javításával. Ezen felül önkéntes rendőri minőségben is több mint húsz postai dolgozó áldoz szabad idejéből azért, hogy védelmezze a telefonokat a huligánoktól. Eddig már 7 személyt adtak át a rendőrségnek. S a Távbeszélő Igazgatóság épp a minap jutalmazott meg 1000-1000 forinttal két önkéntes rendőrt - Frankl Ferenc műszerész -csoportvezetőt és Árvai József lakatos gépkocsivezetőt -, amiért lelepleztek és a rendőrségre vittek két rongálót.

Dicséretes a Távbeszélő Igazgatóság dolgozóinak öntevékenysége, igyekezete, amellyel a készülékeket védelmezik. Munkájuk azonban csak úgy lehet eredményesebb, ha a lakosság az eddiginél jobban segíti őket abban, hogy gátat vessenek a telefonvandálok randalírozására

dr. Dániel Mária
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1969   <<   1970   >>   1971