A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Esti Hírlap - eh_1970_08_04_17p.txt

Nagyszabású telefonprogram

Több mint 200 ezer új előfizető

- Másfélszeresére növeljük a telefonközpontok gyártását, háromszor annyi új telefonállomást készítünk, mint a múlt tervidőszakban - jelentette be Sellő Dénes, a Beloiannisz Híradástechnikai Gyár vezérigazgatója a ma délelőtti sajtókonferencián, amelyen - egyebek között -, ismertette a gyár negyedik ötéves tervét. A következő években több mint 200 ezer új előfizető kaphat telefonállomást.

Ennek eredményeként a Posta - a rendelkezésére álló anyagi eszközök figyelembevételével - minden eddiginél több telefonkérvényt teljesíthet, bár nem minden igényt elégíthet ki.

A forgalom gyors növekedése indokolja a mind nagyobb fokú automatizálást.

A negyedik ötéves terv végére a főbb városokat bekapcsolják az országos távválasztó hálózatba, s az előfizetők legnagyobb része közvetlen tárcsázással hívhatja egymást. Megkezdődik a nemzetközi automatizálás, illetve az automatikus távválasztóhálózat kiépítése is.

A gyár jelentős mennyiségű telefonberendezést exportál, elsősorban a Szovjetunióba, a szocialista országokba, s növeli tőkésexportját is. A hazai ellátás javítására, az export fokozására a gyár - saját fejlesztésű berendezésein kívül - hasznosítja a svéd LM Ericsson telefonvállalattal kötött műszaki együttműködési megállapodást. Ennek alapján ugyanis bevezetik a crossbar nagyvárosi és távválasztó központok sorozatgyártását.

Sellő Dénes vezérigazgató a többi között elmondta: a tervezett jelentős termelésnövekedést, s az új gyártmányok bevezetését a jelenlegi létszámmal kívánja a vállalat végrehajtani.

A gyár - finommechanikai termékeinek megfelelően - elsősorban női munkaerőket foglalkoztat, s az ipartelepítési irányelveknek megfelelően két fontos telephelyet hozott létre Tatabányán és Kunhegyesen.

(békés)
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1969   <<   1970   >>   1971