A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1970_08_11_95p.txt

Negyven távíróoszlopot döntött ki a vihar

Nem volt fennakadás az áramszolgáltatásban

(Részlet a cikkből...)

Vasárnap délután a megye keleti részén átvonuló vihar súlyos károkat okozott a távbeszélő hálózatban. Újszászi Imre, a Posta Távközlési Üzemének helyettes vezetője a következőket mondta el ezzel kapcsolatban:
- Kiskunfélegyháza és Gátér között mintegy két kilométeres szakaszon 40 táviróoszlopot döntött ki az orkánerejű szélvihar. A 30-35 centiméter átmérőjű telefonoszlopok gyufaszálként törtek derékba, s emiatt 12 Kiskunfélegyháza-Szentes közötti öszszeköttetés bénult meg. A vihar elvonulása után, délután 4 órakor kezdődött meg a helyreállítás, amelyben a honvédség kiskunfélegyházi alakulatának híradós katonái nyújtottak segítséget. Az ideiglenes összeköttetést hétfőn délben sikerült helyreállítani. A kétkilométeres szakasz végleges kijavítása a jövő hétre várható, s mintegy három mázsa bronzhuzal, 40 új táviróoszlop szükséges hozzá.

Az említetteken kívül vasárnap éjszaka más dolguk is akadt a posta műszerészeinek. Nem kevesebb, mint 800 biztosítékot kellett kicserélni a központokban, csatlakozókban, amelyeket a villámcsapások olvasztottak ki.

.......

G.G.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1969   <<   1970   >>   1971
Home
Delizsánsz.