A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1970_08_05_3p.txt

Nagyszabású telefonprogram

- Másfélszeresére növeljük a telefonközpontok gyártását, háromszor annyi új telefonállomást készítünk, mint a múlt tervidőszakban - jeientette be Sellő Dénes, a Beloiannisz Híradástechnikai Gyár vezérigazgatója a tegnap délelőtti sajtókonferencián, amelyen - egyebek között -, ismertette a gyár negyedik ötéves tervét. A következő években több mint 200 ezer új előfizető kaphat telefonállomást.

- Ennek eredményeként a Posta - a rendelkezésére álló anyagi eszközök figyelembevételével - minden eddiginél több telefonkérvényt teljesíthet, bár nem minden igényt elégíthet ki. A forgalom, gyors növekedése indokolja a mind nagyobb fokú automatizálást. A negyedik ötéves terv végére a főbb városokat bekapcsolják az országos távválasztó hálózatba, s az előfizetők legnagyobb része közvetlen tárcsázással hívhatja egymást. Megkezdődik a nemzetközi automatizálás, illetve az automatikus távválasztóhálózat kiépítése is.

- A gyár Jelentős mennyiségű telefon berendezést exportál, elsősorban a Szovjetunióba, a szocialista országokba, s növeli tőkésexportját is. A hazai ellátás javítására, az export fokozására a gyár - saját fejlesztésű berendezésein kívül - hasznosítja a svéd LM Ericsson telefonvállalattal kötött műszaki együttműködési megállapodást. Ennek alapján ugyanis bevezetik a crossbar nagyvárosi és távválasztó központok sorozatgyártását.


A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1969   <<   1970   >>   1971
Home
Delizsánsz.