A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1964_01_03_1p.txt

Jó hangulat, bizakodás az év első munkanapján

A jóból is megárt a sok - tartja a szólásmondás. Menynyire így van, ezúttal ezzel a tegnap reggel sokaktól elhangzott megjegyzéssel bizonyítjuk: "Csakhogy visszatértünk végre a megszokott, rendes kerékvágásba!" Mármint hogy a szombat újra szombat lesz, s a vasárnap - vasárnap. Mert bármilyen jól is jött az egymást követő három, illetve kétnapos ünnep, a pihenés, jó visszazökkenni a mindennapi munka megszokott ütemébe, az év végi számadás után hozzákezdeni az új tervek, célkitűzések valóra váltásához.

Hol, hogyan, mivel kezdték? - erre voltunk kiváncsiak körriportunk során.


(Részlet a cikkből...)

Csúcsforgalom a kézbesítőknél

Jó hangulatban kezdődött tegnap a munka a megyeszékhely postahivatalában. S erre nemcsak az ünnepek nyújtotta kipihentség szolgálta az okot. Hozzájárult ehhez a fizetésrendezés témája is. Noha a saját bérét illetően pontosabbat még senki sem tud - ez körülbelül egy hét múlva derül ki - az általános hangulat bizakodó. A posta dolgozói megelégedéssel fogadták kormányunk eme intézkedését.

- Dolgozóinkat és az ügyfeleinket egyaránt kedvezően érintették a hivatalainkban tegnap bevezetett egyszerűsítések az ügyvitelben, a postai tarifa alkalmazásában - mondotta Lukácsi László hivatalvezető. - A levélküldeményeknél az eddigi 36 féle díjszabás helyett ezentúl mindössze négyet, földrészenként egyféle tarifát alkalmazunk. Újdonság, hogy a képes levelezőlapokat bármilyen hosszú közleménnyel - tehát nemcsak üdvözlő sorokkal - egységesen 20 filléres bélyeggel kell ellátni. Sokakat ért meglepetésként tegnap, hogy a korábbiaktól eltérően ingyen adjuk a csomagszállító-levelet, a távirati utalványlapot, a postai utalványt és az utánvételi lapot.

A posta dolgozóinak idei első munkanapjának sok kellemes újdonsága mellett külön említést érdemelnek a derék kézbesítők, akik számára csúcsforgalmat jelentett ez a nap. A szokásosnál nagyobb terjedelmű sajtóttermékek mellett a december 30-án, 31-én feladatott újévi köszöntőkkel teltek meg zsúfolásig a bőrtáskáik. Csupán levélküldeményből mintegy 20 nagy zsáknyit juttatott a címzettekhez Kecskemét 38 kézbesítője.

......

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
1963   <<   1964   >>   1965
Delizsánsz.