A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1964_01_03_3p.txt

Dél-Dunántúlon 170 községgel szakadt meg a távolsági telefonösszeköttetés

Még az óévben kezdődött a jegesedés, a zúzmaraképződés, amely azóta is tart és jelentős károkat okoz a postának. A „fehér szakáll” a néhány milliméteres telefondrótokat általában 7-8 centiméternyire megvastagítja, s a nagy súly elszakítja a vezetéket. Egy helyen, Pécsvárad és Egerág között mintegy 3 kilométer hosszúságban a telefonoszlopokat is kitörték a leszakadó vezetékek. Csütörtökön érdekes rekordról számolt be a pécsi postaigazgatóság: Nagykanizsa és Letenye között 14 centimétemyi zúzmara lerakódást mértek a vezetékeken.

A legújabb jelentések szerint a pécsi postaigazgatóság területén okozott komoly károkat és zavarokat a zúzmarásodás. Mohács, Nagykanizsa, Pécs térségében mintegy 100 távolsági telefonösszeköttetés rongálódott meg. Csütörtökön reggelre Baranya megyében 150, Tolna megyében 16, Zala megyében pedig 4 községgel szakadt meg a távolsági telefonösszeköttetés.

A budapesti vidéki postaigazgatóság Székesfehérvár, Kisbér környékéről jelentett vezetékszakadásokat, amelyek mintegy 50 helyközi telefonösszeköttetést tettek tönkre.

A soproni postaigazgatóság területén szórványosan ugyan, de nagy tömegben, mintegy 350 helyen szakadt el a telefonvezeték.

Baja és Kiskőrös környékén ugyancsak 50-60 helyen pattant el a távolsági telefonforgalmat lebonyolító vezeték, de ezeket a hibákat csütörtökön már ki is javították.

Az érintett postaigazgatóságok megerősített létszámmal dolgoznak az összeköttetések helyreállításán.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1963   <<   1964   >>   1965
Home
Delizsánsz.