A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Békés Megyi Népújság - bmn_1978_09_06_43p.txt

VB-ülésröl jelentjük
A postai szolgáltatás helyzete Mezökovácsházán

- Szeptember 5-én ülést tartott a mezőkovácsházi Nagyközségi Tanács Végrehajtó Bizottsága. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés után megvitatták a posta munkáját elemző jelentést, amelyet Bene József, a hivatal vezetője terjesztett a testület elé.

- A posta forgalma meglehetősen nagy. Havonta mintegy 42 ezer levelet, 450 csomagot vesznek fel. A kézbesítők 26 ezer levelet, 1300 nyugdíjutalványt, 1450 pénzesutalványt továbbítanak. A telefonközpont öszszesen csaknem 20 ezer helyi és távolsági beszélgetést bonyolít le. A hivatalhoz jelenleg 64 500 napi-, hetilap és folyóirat érkezik, amelyből 57 ezret előfizetőknek kézbesítenek.

- Az utóbbi években nagy gondot fordítottak a különféle munkafolyamatok gépesítésére. Most már ezek elhelyezése okoz gondot, hiszen a posta épülete nem a legkorszerűbb. A túlzsúfoltság miatt nem tudják feladatukat zavartalanul ellátni. Ugyanakkor az ügyfeleknek fenntartott terem is kicsi, csúcsforgalomban alig lehet a munkahelyeket megközelíteni. Nincs elegendő kézbesítő sem. Ennek ellensúlyozására nyugdíjasokat és diákokat alkalmaznak. Állandó munkaerő foglalkoztatását a kedvezőtlen munkaidő-beosztás és az alacsony fizetés akadályozza. Mindenesetre a postaigazgatóság és a helyi tanács keresi azokat a megoldásokat, amelyek fellendítik a postai szolgáltatások színvonalát Mezőkovácsházán is.

- Ezt követően a szakmunkásképzés lehetőségeiről, gondjairól tárgyaltak a végrehajtó bizottság tagjai és a meghívott szakemberek.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1977   <<   1978   >>   1979
Home
Delizsánsz.