A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1962_07_21_4p.txt

Ismét a nyilvános telefonállomásokról

A Szegedi Postaigazgatóság válasza a Dél-Magyarország cikkére

- Lapunkban már többször foglalkoztunk azal a kérdéssel, hogy a meglévőknél sokkal több nyilvános telefonállomás kellene Szegeden. Most azzal a megjegyzéssel adjuk közre a Szegedi Postaigazgatóság legutóbbi ilyen témájú cikkünkre adott válaszának egy részét, hogy a nyilvános állomások állomások növelésére továbbra is szükség van, és ebben a közérdekű ügyben - a terv szerint - rövidesen megbeszélés jön létre az Illetékes postai és tanácsi szervek, valamint a lakosság képviselői kötött.

"A közeljövőben három utcai nyilvános távbeszélőfülke és hozzávaló készülék áll a Szegedi Postaigazgatóság rendelkezésére, melyek közül az egyik felszerelésére Szegeden kerül sor. Amennyiben a megyei jogú városi tanács Újszegeden, a Liget Vendéglő közelében Jelölné ki a felszerelés helyét, ott helyezzük Üzembe. Ha nem oda kerülne, akkor egy fülke nélküli érmebedobós készüléket a Vedres utcai újonnan épült szövetkezeti házak egyikének kapualjában szerelünk fel nyilvános Jelleggel.

- A Korányi rakparti új bérházban ki van képezve nyilvános állomás elhelyezésére alkalmas fülke. Ide érme bedobására működő készülék felszerelését tervezzük, ha a házkozelöség lehetővé teszi a fülke kivilágítását és gondoskodik tisztántartásáról is.

- A Fodortelepen viszonylag sok telefonelőfizető van, viszont szabad távbeszélő áramkör nem áll rendelkezésre, s csupán igen nagy költséggel lehetne új áramkört építeni. Erre nincs hitelfedezet. Egyelőre csak úgy lehetne nyilvános állomást létesíteni, ha valamelyik előfizető lemondana telefonállomásáról, vagy hozzájárulna ahhoz, hogy állomását nyilvános jellegűvé minősítsük. Ebben az esetben a készüléket az előfizető tulajdonában levő épület olyan helyére szerelnénk fel, ahol a környékbeliek könnyen megközelithetik.

Fodor István,
a Szegedi Postaigazgatóság vezetője"
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1961   <<   1962   >>   1963
Home
Delizsánsz.