A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1962_08_30_3p.txt

Tovább fejlesztik a postahálózatot

Új postát építenek Pusztaszeren

-Kihelyezett távközlési technikumot szerveznek Szegeden

- A harmadik negyedévben jelentős korszerűsítési programot hajtanak végre a Szegedi Postaigazgatóság területén. Csupán Csongrád megyében három helyen: Domaszéken, Csanyteleken és Pusztaszeren, új, korszerűen berendezett postahivatal épül. Az újonnan épülő postahivatalokon kívül több Csongrád megyei hivatalban kicserélik a régi elavult berendezést korszerű, a mai követelményeknek megfelelő berendezésekre. Jelentős összeget fordítanak munkavédelmi beruházásokra is. A távbeszélő központokban korszerűsítik a világítást.

-A második félévben, mivel újra kezdődik az oktatási idény is, nagy gondot fordítanak a szakkáderek képzésére is. Úgynevezett kihelyezett technikumot létesítenek Szegeden, Puskás Tivadar Távközlési Technikum néven. A kihelyezett technikumban az idén ősszel mintegy 30-40 távközlési technikumi hallgató kezdi meg a tanulást. Segítséget nyújtanak a Ságvári Gimnázium 5+1-es oktatásához is.

- A postaigazgatóságon tanműhelyt létesítettek, ahol hetenként egy napon a gimnazisták postai távközlést tanulnak. A tanműhely berendezését a napokban szerelik fel, és az oktatási év megindulására már a gimnazisták rendelkezésére is bocsátják.

- Hasznos kezdeményezés a Szegedi Postaigazgatóságtól, hogy a tanács segítségével Szegeden a Mérey utcai és a Kiss Ernő utcai két új bérházban kísérletképpen a kapualjban helyezték el a ház valamennyi lakójának levélszekrényét. Így a postásoknak nem kell naponta több emeletet megjárniuk, hanem a hazafelé menő lakók a kapualjban elhelyezett levélszekrényben megtalálhatják a nekik szóló levelet, egyéb postai küldeményt.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1961   <<   1962   >>   1963
Home
Delizsánsz.