A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1962_06_29_195p.txt

Az AGROKER telefonja

Az AGROKER-nek, megyénk legnagyobb - évi 600 millió forintos forgalmat lebonyolító - ellátó vállalatának temérdek gondján kívül legégetőbb és legbosszantóbb problémája: a telefon.

A közös gazdaságok százaival, s az ország valamennyi nagyobb vállalatával kellene az AGROKER-nek kapcsolatban állnia - ha ez lehetséges volna. De csak egyetlen telefonfővonallal rendelkezik, éppen ezért az előjegyzett vidéki beszélgetések nagy részét nem egyszer napokig sem tudja lebonyolítani. A vállalatot kereső hívások a postánál "sorban állnak". Előfordult, hogy egy tszelnök a megye déli részéről volt kénytelen Kecskemétre vonatozni, pedig kérését telefonon két perc alatt előadhatta volna.

Számos garanciális importgép dolgozik mezőgazdasági üzemeinkben, amelyeknek a javítását kizárólag a hazánkban tartózkodó külföldi szakemberek végezhetik. Üzemzavar esetén azonban - a telefanöszszeköttetés hiányossága miatt - néha napok telnek el, amíg az AGROKER értesíteni tudja őket. A vállalathoz futnának be a jelentések a nem üzemelő öntözőberendezésekről is, s az adatokat nyomban továbbítani kellene a felügyeleti szervhez. A telefonhiány mindezt úgyszólván lehetetlenné teszi. A vállalatnál már előre félnek az aratástól, csépléstől, amelynek a rájuk háruló feladatait így semmiképp sem tudják majd megoldani.

Faludi Sándor Igazgató tavaly november óta tárgyal, levelez, kilincsel hol a Szegedi Postaigazgatóságnál, hol a szerintük illetékes kecskeméti Műszaki Fenntartási Üzemnél - de hiába. Egy másik fővonal, s megfelelő telefon-alközpont létesítését elutasító ok: az anyaghiány.

De vajon készítettek-e számvetést az illetékesek arról: mennyi idő- és pénzpocsékolás - végeredményben a népgazdadaság megkárosítása - a következménye annak, hogy a nyilván pótolható anyaghiányt több mint fél év alatt nem szüntették meg?!

J. T.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1961   <<   1962   >>   1963
Home
Delizsánsz.