A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1962_11_30_194p.txt

Több mint négy és fél millió forint kárt okozott a postának a néhány napos ítéletidő

A novembervégi ítéletidő pusztításainak ideiglenes helyreállításával egyidőben a posta felmérte a károkat is. A telefonhálózatban - kisebb-nagyobb mértékben - szinte az egész Dunántúlon rombolt a hóvihar.

A soproni postaigazgatóság területén például a hóvihar okozta vonalszakadások több mint kétszáz községet zártak el a telefonforgalom elől. Összesítették a soproni, a pécsi, valamint a Budapest-vidéki postaigazgatóság területén okozott károkat. Napokig nem volt telefonösszeköttetés több mint háromszáz községgel, az első nap körülbelül 1200, azt követően összesen több mint 4500 telefonoszlop tört ki, illetve dőlt meg a viharban. Több mint kétezer helyi - tatai, tatabányai, győri, pápai, s több más dunántúli város - telefonelőfizetőinek telefonja mondta fel a szolgálatot. A kár végleges helyreállítására több tonna anyag, mintegy hetvenezer munkaóra, több mint négy és félmillió forint szükséges.

A postavezérigazgatóság legfrissebb tájékoztatása szerint csütörtökön az ország délnyugati csücskében levő négy-öt község kivételével valamennyi távolsági összeköttetést rendbehoztak.

Majdnem az egész Dunántúlon rendkívüli erőfeszítéseket követelt a hóvihar a megyei autóközlekedési vállalatok gépkocsivezetőitől is, s a hótakarítás is hihetetlen erőfeszítéseket követelt.

(MTI)
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1961   <<   1962   >>   1963
Home
Delizsánsz.