A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Esti Hírlap - eh_1971_09_21_174p.txt

MÁR ELŐRE minden áruját eladta a BUDAVOX

Valamennyi jövő évi exporttermékét előre eladta a BUDAVOX, mégpedig úgy, hogy mind az öt tagvállalatának teljes exportkapacitását lekötötte. A legtöbb országból a korszerű crossbar telefon-alközpontok iránt érdeklődtek, e cikkből kétszer-háromszor akkora volt a kereslet, mint amit a Beloiannisz gyártani képes.

A híradástechnikai termékeket egész sor olyan országból is keresték, amelyekkel eddig nem volt üzleti kapcsolata a BUDAVOX-nak.

Az új piacok közül a legjelentősebb - 13 millió rubeles - üzletet Lengyelországgal kötötték, ahová 1972-től 1975-tig 120 000 vonalnyi crossbar telefon-alközpontot szállítanak. Hosszabb piackutató munka után sikerült két tőkésországban is nagy tételben eladni híradástechnikai berendezéseket. Angliába 1,3 millió fontért szállítanak jövőre telefontechnikai berendezéseket, Olaszország pedig - a közelmúltban aláírt szerződés szerint - crossbar telefon-alközpontokhoz egymillió dollár értékű jelfogósávokat vásárolt.

A BUDAVOX legjelentősebb régi piaca a Szovjetunió, ugyanis valamennyi híradástechnikai cikkből nagy mennyiséget igényel.

Az öt évre szóló megállapodás alapján a vállalat teljes exportjának 66-70 százalékát szállítják szovjet megrendelésre.

Indiában úgy teremtett piacot magának a BUDAVOX, hogy segített URH- rádió adó-vevő összeszerelő üzem létrehozásában, ahol magyar részegységekből állítanak elő készülékeket. Az üzemet 1973-tól fokozatosan tovább építik, s ezzel tovább nő majd az exportálható részegységek választéka. Összesen 12 országgal kötött a jövő évre szállítási szerződést a BUDAVOX.

A nagy nemzetközi érdeklődés szükségessé tette, hogy újabb állandó képviseleti irodákat nyissanak Berlinben, Szófiában, Varsóban és Teheránban.

(MTI)
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1970   <<   1971   >>   1972