A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1972_01_01_6p.txt

"TITKOS" TELEFONOK

- Több olvasónk is panaszolta mostanában,

   hogy a nem is oly rég megjelent zöld színű kecskeméti telefonkönyvben megadott számon hasztalan hív egy-egy állomást. Végül aztán kiderült, hogy időközben az előfizető telefonszáma megváltozott.

- Jómagam is így jártam a napokban. Olyan intézmény vezetőjével akartam beszélni, amellyel nem állok mindennapos kapcsolatban. Teljes héten át nem jelentkezett a hivott szám. Vagy ki sem ment a csengetés, vagy pedig hosszú negyedórákon át élvezhettem az egyenletes búgó hangot. Először arra gondoltam, hogy házon kívül vannak. Aztán magamban megállapítottam, hogy a nap mindegyik szakában ez megengedhetetlen luxus lenne.

- A hibabejelentőhöz folyamodtam, felsorolva panaszom tüneteit. "Persze, hogy hiába hívja - hangzott csakhamar a válasz -, hiszen a szám megváltozott".

Mivel, mint említettem, nem egyedi esetről van szó. a postához két kérdéssel fordulok:

1. Mi szükség van az annak idején olyannyira várt s végre kiadott új telefonkönyvben rögzített előfizetői hívószámok megváltoztatására, alig négy hónap múltán?

2. Mivel jóhiszeműen feltételezem, hogy a nem puszta passzióként titkosított számokat (bár voltaképpen a nyílánosokból "titkos" állomsokat kreál), arra is jól bevált módszerre hivatkozom, amellyel legaább éppen a telefonkönyv megjelenése előtt a változott hívószámról írásos közlése az előfizetőkkel. Szerkesztőség ilyet nem kapott, s bizonyára több méltatlankodó olvasó sem. De miért nem?

-joba-
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1971   <<   1972   >>   1973
Home
Delizsánsz.