A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Halasi Ujság - halas_1930_01_11_20p.txt

Csak a nyár folyamára várható a halasi telefonvonal kibővítése

Csigalassúsággal folyik a halasi postaberuházás

Ismeretes és unalomig agyonirt téma már a halasi telefonmizériák megszüntetése és erről mi is igen sokszor megemlékeztünk és mindannyiszor a közönség türelmetlen panaszainak adtunk teret, amikor kifejeztük azt a véleményt, hogy tarthatatlan és kivárhatatlan az az időpont, amikor az illetékes postai tényezőknek végre eszükbe jut ezen a fontos városi kívánságon közmegelégedésre segíteni.

Néhány hónappal ezelőtt hosszabb cikkben foglalkoztunk újból a telefon kérdésével és rá néhány hétre illetékes nyilatkozat alapján közöltük, hogy
már csak rövid idő kérdése, hogy kábelvezetékkel Halast bevonják a modern telefonnal rendelkező városok közé és azt is megírtuk, hogy ezt misem akadályozza.

A türelmetlen érdekeltek azóta folytonosan várták a telefont, de ebben az ügyben ezután sem történt semmi és ezért munkatársunk most érdeklödött jól értesült helyen, ahol a következő értesüléseket szereztük ahalasi telefonkiépités mostani legújabb stádiumáról.

A kábelek egy kivételével, amely a legfontosabb az úgynevezett páncélkábel, már itt vannak Halason és várják, hogy rendeltetésüknek átadják őket.

Most azonban újabb akadály merült fel és ezért a munkálatokat csak a
tavaszkor kezdhetik meg és ez a munka junius 30-ig fog elkészülni,
vagyis a költségvetési év végével. A költségvetési év befejezésével ugyanis be kell fejeződni ennek a munkának is.

Ezt a végső terminust most mindenesetre bizonyos aggodalommal fogadja az érdekelt lakosság, amelynek annyi csalódása volt már a múltban a telefonnal kapcsolatban.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
1929   <<   1930   >>   1931
Delizsánsz.