A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Szegedi Napló - szn_1913_06_27_154.txt

- Megdézsmált postacsomagok.

A Fehérmegyei Baracska községben a postahivatalban már régóta konstatálták, hogy a községbe érkező postacsomagok megdézsmálva kerülnek a címzettekhez. Az utóbbi időben emiatt már oly hírhedté vált Baracska, hogy a fővárosi kereskedők még a legjobb nevekre sem szállítottak árut, vagy pedig alkalmazottaik által küldték el a megrendelést.

A postaigazgatóság is tartott ez ügyben már vizsgálatot, amely azonban eddig eredménytelen maradt, mig végre tegnap leleplezték a tolvajt. Megállapították, hogy a postán szolgaként alkalmazott Klicsek József tizenhét éves legény dézsmálja a csomagokat és tegnap tetten is érték, amint a postaépülettől nem messze lévő parkban egy csomagot felbontott és értékesebb tárgyait magához vette. A postahivatal följelentésére a csendőrség azonnal letartóztatta a tolvaj szolgát, aki rövidesen beismerő vallomást tett. A tolvaj bevallotta, hogy már régóta dézsmálja a csomagokat és a lopott tárgyakat a katolikus templom oltára mögött egy falmélyedésben rejtette el. A rejtekhelyen a csendőrök tizenkilenc ezüst tulaórát, két aranyórát, nagymennyiségű ezüst evőeszközt és nagymennyiségű szebbnél-szebb ajándéktárgyat, továbbá egész halom finom szerszámot és nagymennyiségű szivart és dohányt találtak. A rejtekhelyen talált tárgyak értéke több ezer korona, valószínű azonban, hogy a Klicsek által lopott tárgyak értéke sokkal nagyobb, azonban a lopott holmi nagyrészét a tolvaj már értékesítette.

A baracskai postamester anynyira megbízott Klicsekben, hogy a postai értékjegyek kezelését is rábízta és nagyon valószínű, hogy a vizsgálat során itt is hiányt fognak találni. A tolvaj szolgát letartóztatták és a vizsgálatot megindították.Szegedi Napló, 1913. június (36. évfolyam, 131-157. szám)1913-06-27 / 154. számA cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1912   <<   1913   >>   1914