A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Békés Megyi Népújság - bmn_1958_09_07_36p.txt

A postáskisasszony


         


- Fehér Márta nagyon megérdemli a jutalmat - mondták a Békéscsabai 1. számú Postahivatalban, amikor arról döntöttek, hogy kinek adjanak az "Élüzem" címmel járó néhány ezer forintból. Az örök-vidám, bájos arcú fiatal leányt - akit a "szakma szerelmese" -ként emlegetnek - munkahelyén kerestük fel s érdeklődésünkre így válaszolt:

- Gimnazista koromban angol tanárnak készültem. Az egyetemre annakidején 12 halgatót vettek fel erre a szakra s én kimaradtam. A postára csupán azzal a szándékkal jöttem, hogy állásom legyen. Itt azonban gyorsan megismerkedtem a telefonközpontban a munkával, megszerettem a postát s újabb munkaterületet akartam megismerni. Alig két éve dolgozom itt, jól ismerem a pénz-, és távbeszélő kezelést, a távirász feladatokat, a hírlapterjesztési és egyéb postai tennivalót. Legszívesebben a távgépírónál dolgozom, amiből jelesre vizsgáztam

- A segédtiszti vizsgát letettem, most pedig tiszti iskolára készülök. Hétszáztizenkét forintos havi fizetéssel kezdtem, itt a munkát s ma már 1060 forint a keresetem. Huszonegy éves létemre nagyon elégedek vagyok, s most már tudom, hogy soha nem hagyom el a postát.

- Szavaiban egyáltalán nem kételkedünk. Szőke arcáról derű, életöröm sugárzik. Márta "pályaválasztása" jól sikerült, ugyanis nemcsak a szakma szerelmese, hanem egy jó képű fiatal postásé is. A lakáshivatalon múlik, hogy hivatalosan is kimondják a boldogító igent, mert a házasságkötésükhöz már "csak" a lakás hiányzik.

- Ary -
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1957   <<   1958   >>   1959
Home
Delizsánsz.