A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1933_07_28_222p.txt

Littomericzky postafelügyelő hirtelen halála a főpostán

(A Délmagyarország munkatársától.)
Csütörtök délelőtt tragikus hirtelenségü haláleset érte a főpostán Littomericzky Károly postafelügyelőt. A tisztviselő reggel, hivatalba érkezése után jókedvűen elbeszélgetett kollégájával, majd munkájához látott. Nyugodtan dolgozott egy ideig, majd hírtelen rosszul lett. Elfehéredett, majd elszürkült az arca, nehezen kapkodott a levegő után. Kollégáinak csak annyit mondott, hogy nagyon rosszul érzi magát, hívjanak orvost. Orvosra azonban már nem volt szűkség, mert nemsokkal ezután lefordult a székéről és azonnal meghalt.

Orvosi megállapítás szerint valószínűnek látszik, hogy szívszélhűdés ölte meg, a halál okát azonban nem sikerült pontosan megállapítani. A halálesetről jelentést tettek a rendőrségnek, amely intézkedett, hogy a holttestet beszállítsák a bonctani intézetbe. A boncolás fogja kétséget kizáró módon megállapítani, hogy mi okozta Littomericzky felügyelő tragikus hirtelenségü halálát.

A postfelügyelő halála nagy megdöbbenést és mély részvétet keltett a postán. Az elhunyt felügyélőt mindenütt szerették, mert pontos tisztvselő és jó kartárs volt.

A tragikus sorsú postafelügyelőt felesége és tizenkéteves fia gyászolja.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1932   <<   1933   >>   1934