A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1933_02_14_4p.txt

Felmentették a hivatali sikkasztással vádolt királyhalmi postamesternőt

(A Délmagyarország munkatársától.)
A szegedi törvényszék WM-tanácsa hétfőn tárgyalta őzv. Müller Imréné bünügyét. özv. Müller Imréné a királyhalmi postaügynökség vezetője volt 1927-ben és mint ilyen - az ügyészség vádirata szerint - hivatali sikkasztást követett el. Csehó Imre gazdálkodó 40 pengős adóhátralékot fizetett be csekklapon a postahivatalnál, de két év múlva újból kérték az adót. Innen tudta meg, hogy az 1927-ben befizetett adója nem került el rendeltetési helyére.

A hétfői tárgyaláson Müller Imréné tagadta, hogy sikkasztást követett volna el. Beismerte, hogy a 40 pengőt átvette a gazdálkodótól és hogy az összeget nem  továbbította. Azzal védekezett, hogy tévedés történt. A csekklapot nem könyvelte el azonnal, hanem az asztalára tette, ahol elkallódott. Estére elfelejtkezett arról, hogy egy 40 pengős csekkbefizetés volt. A pénztöbblet azért nem tünt fel neki, mert a saját pénzét, szabályellenesen a hivatalos pénzzel együtt tartotta és igy valószinű, hogy Csehó pénzét elköltötte, de nem tudott róla. Zárlatot nem csinált mindennap, hanem sokszor egy hónap is eltelt anélkül, hogy zárlatot készített volna.

A biróság több tanú kihallgatása után felmentette a hivatali sikkasztás vádja alól Müllernét azzal az indokolással, hogy szabálytalan cselekményei nem bizonyítják azt, hogy sikkasztást akart volna elkövetni.

Az ügyész és a postakincstár képviselője fellebbezést jelentett be a felmentő ítélet ellen.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1935   <<   1936   >>   1937
1932   <<   1933   >>   1934