A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1933_08_31_263p.txt

Nemzeti szocialista kémszervezetet leplezett le az osztrák postaigazgatóság

(Budapesti tudósitónk télefonjelentése.)
Bécsből jelentik: Az osztrák postavezérigazgatóság messze szétágazó nemzeti szocialista kémszervezetet leplezett le, amely az összes nagyobb postahivatalokra kiterjed.

A nemzeti szocialista érzelmü postaalkalmazottak horogkeresztes sejteket alakítottak a posta-, táviró- és telefonszolgálat személyzete körében és sikerült keresztülvinniök, hogy a sejtek tagjai kihallgatták az összes fontos telefonbeszélgetéseket. Így elsősorban az állami beszélgetéseket, sőt még a hivatalos állami postát is felbontották és átvizsgálták. A postavezérigazgatóság az összes tartományi fővárosok postahivatalaiban szigorú vizsgálatot rendelt el és a legtöbb helyen már ki is nyomozták a tetteseket, akik ellen fegyelmi eljárást indítottak. Linzben és Salzburgban már több főtisztviselőt felfüggesztettek állásuktól.

A posta vezérigazgatóság az összes kerületi postahivatalokhoz nyomozó biztosokat küldött ki, akik már mindenütt megkezdték a vizsgálatot. Hogy az interurbán telefonbeszélgetések kihallgatasát a jövőben lehetetlenné tegyék. Intézkedés tőrtént, hogy az interurbán telefonszolgálatnál csak teljesen megbízható tisztviselőket alkalmazzanak.A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1932   <<   1933   >>   1934