A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1933_12_21_208p.txt

Alltalános postasztrájk Görögországban a fizeiésleszállitási tervek miatt

(Budapesti tudósítónk telefon jelentése.)
Szalonikiből jelentik: Görögországban általános postasztrájk fenyeget. A posta, táviró és telefon alkalmazottai tegnap este kimondták az általános sztrájkot és azóta a szaloniki-belgrádi telefonvonal kivételével egész Görögországban szünetel a postaforgalom.

A sztrájkot az idézte elő, hogy a kormány a köztisztviselői fizetések lényeges leszállítására készül. A postások általános sztrájkja szerdán már az ország különböző részeiben súlyos szabotázsra vezetett. A sztrájkolók több helyen kidöntötték a telefonpóznákat és elvágták a telefonvezetékeket. A sztrájkot kommunista ügynökök szítják, ezért a délután folyamán az öszszes kommunista párthelyiséget katonaság szállta meg.

A tisztviselők általános sztrájkjának alátámasztására a pékek szimpátiasztrájkot terveznek ugy, hogy a lakosság kenyérellátása veszedelemben forog. Hir szerint a kormány azzal a tervvel foglalkozik, hogy az összes katonaköteles postaalkalmazottakat katonai szolgálatra hivja be. Ugyanilyen intézkedést tervez a kormány arra az esetre is, ha általános köztisztviselői sztrájk törne ki.


A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1932   <<   1933   >>   1934