A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Békés Megyi Népújság - bmn_1966_11_11_77p.txt

Növelik az automata központokat,
bővítik a telefonhálózatot
Békés, Csongrád, Bács-Kiskun megyékben

A Postavezérigazgatóság tájékoztatója a harmadik
ötéves terv beruházásairól

A Postavezérigazgatóság tájékoztatást adott a Szegedi Postaigazgatóság területén történő beruházásokkal kapcsolatosan. Ezek szerint a harmadik ötéves terv idején tovább javítják a televízió és rádió gerinchálózatát. Az ország déli körzetében növelik a Kossuth és a Petőfi rádió sugárzási erejét, amivel jobbak lesznek majd a vételi lehetőségek.

- A távbeszélő-hálózatnál elsősorban az üzembiztonságra, valamint az automatizálásra törekednek. A távbeszélőközpontok kapacitását is növelik, ami természetesen együtt jár a telefonközpontok automatizálásával. A terv az, hogy a harmadik ötéves tervidőszakában fokozatosan megszüntetik a kézi kapcsolású központokat, és még a kisebb helységekben is éjjel-nappali szolgálatot biztosítanak.

- A beruházásokkal kapcsolatos részletes terv szerint Szegeden 600 állomással bővítik a telefonközpontot. Békéscsabán 500 állomással lesz több a távbeszélőközpont kapacitása, Hódmezővásárhelyen 2000, Szentesen ugyancsak 2000 új állomással hoznak létre automata központot.

- Új postahivatalok épülnek Kiskőrösön, Sarkadon, Kiskunhalason, Szentesen, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán, Tiszakécskén és Székkutason. Ezek az igényeknek megfelelően, a várható nagyobb forgalmat is ki tudják elégíteni. A tájékoztató szerint a vezérigazgatóság arra törekszik, hogy Békés, Csongrád, Bács-Kiskun megyékben megjavítsa a postai szolgáltatásokat és fokozottabban kielégítse a távbeszélő-igényeket.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1965   <<   1966   >>   1967
Home
Delizsánsz.