A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1966_11_11_114p.txt

Növelik az automata központokat, bővítik a telefonhálózatot Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyékben

A posta-vezérigazgatóság tájékoztatója a III. ötéves terv beruházásairól

- A posta-vezérigazgatóság, a III. ötéves terv időszakában több száz milliós beruházásokat végez. A Központi Sajtószolgálat munkatársa tájékoztatást kért a szegedi postaigazgatóság területén végrehajtandó beruházások részleteivel kapcsolatosan. Milyen fejlesztések várhatók postai, rádió és televíziós vonatkozásban Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyékben?

- A III. ötéves terv idején arra törekszünk, hogy a televízió és rádió gerinchálózatát tovább javítsuk. Biztosítani fogjuk a Kossuth- és Petőfi-rádiók besugárzási erejének növelését, amivel jobb vételi lehetőséget biztosítunk - közölték a vezérigazgatóságon.

- A három megyében növeljük a távbeszélő-ellátást és fokozottabban szem előtt tartjuk az üzembiztonságot, valamint az automatizálást. Bővítjük a távbeszélőközpontok kapacitását a vidéki városokban, ami természetesen együtt jár a telefonközpontok automatizálásával is. A központok bővítésével több új előfizetőt tudunk majd bekapcsolni.

- Fokozatosan szüntetjük meg a kézikapcsolású központok működését és az automataközpontok létesítésével - még a kisebb helyeken is - éjjel-nappali szolgáltatást létesítünk. Ezáltal közelebb hozzuk a községeket a városokhoz. Számítunk a tanácsok segítségére is, mert egy-egy lakás, vagy hivatali helyiség átadása meggyorsíthatja fejlesztési terveink elvégzését.

Részletes tervet kértünk a beruházásokról. Ezek szerint:

- Szegeden 600 állomással bővítjük a telefonközpontot. Kecskeméten a Leninvárosban 240 új mellékállomást létesítünk. Békéscsabán 500 állomással bővítjük az ottani távbeszélőközpontot. Hódmezővásárhelyen 2000, Szentesen 2000, Kiskőrösön 800, Kiskunfélegyházán 1200 és Csongrádon 600 új állomással új automataközpontot állítunk fel.

- Kiskunfélegyháza és Kecskemét, valamint Szeged és Hódmezővásárhely és Szeged és Szentes között kétirányú távválasztást létesítünk.

- Szentesen URH-adót építünk, amivel ennek a körzetnek vételi viszonyait megjavítjuk.

- Új postahivatalokat is építünk, így Kiskőrösön, Sarkad, Kiskunhalas, Szentes, Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Tiszakécske és Székkutas kap új és minden igénynek megfelelő modern postahivatalt, amelyek a várható nagyobb forgalmat is ki tudják elégíteni. A fentieken kívül még 20-25 postahivatal létesítését vettük tervbe. Szegeden új oktatási intézményt állítunk fel és Kecskeméten nagyobb létezám befogadására új munkásszállást is építünk.

- Arra törekszünk - fejezte be tájékoztatását a vezérigazgatóság beruházási osztályának vezetője -, hogy Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyékben is megjavítsuk a postai szolgáltatásokat és fokozottabban elégíthessük ki a három megye növekvő távbeszélő igényeit.


Zs. L.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1965   <<   1966   >>   1967
Home
Delizsánsz.