A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1973_12_01_1p.txt

Tájékoztató a postán

Megyei és városi vezetők látogatása

Pénteken megyei és városi vezetők részvételével megbeszélést tartottak a Szegedi Postaigazgatóságon. A látógatókat, Győri Imrét, az MSZMP KB tagját, a Csongrád megyei pártbizottság első titkárát, Sipos Gézát, az MSZMP Szeged városi bizottságának első titkárát és dr. Bíczó Györgyöt, Szeged megyei város tanácsának elnökét Rózsa István igazgató, valamint az igazgatóság többi vezetője tájékoztatta a postaigazgatóság munkájáról, feladatairól és terveiről.

Rózsa István tájékoztatójában többek között elmondta, hogy az igazgatóság 5 ezer 700 dolgozója három megye területét, annak közel másfél millió lakosát látja el. A nagy létszám, valamint az, hogy ezen a területen van a legtöbb város az országban, és egyúttal a legkiterjedtebb tanyavilág is - igen nagy feladatokat ró a postásokra.

Részletesen tájékoztatták a látogatókat a szegedi telefonellátás helyzetéről, a nagyarányú lakásépítkezések és a gyors iparosítás következtében beköszöntött gondokról, és az új telefonközpont építéséről, valamint a jövő lehetőségeiről. A megbeszélés után a vendégek ellátogattak az I. számú postahivatal épületében, ahol megtekintették a város telefonközpontját.


A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1972   <<   1973   >>   1974
Home
Delizsánsz.