A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1973_06_13_82p.txt

AZ OLVASÓ KÉRDEZ AZ ILLETÉKES VÁLASZOL

Telefongondok

- Miért nincs nyilvános távbeszélő-állomás a széchienyivárosi lakótelepen?

   - ezt a kérdést tette föl a napokban egyik kedves olvasónk. (És ugyanezt elmondhatnánk a megyeszékhely több részéről, a peremkerületekről nem is beszélve!)

- A kérdéssel Koncz Ferenchez, a Posta megyei távközlési üzemének vezetőjéhez fordultunk, aki a reklamációkat igyekezett "helyükre tenni".

- Kecskeméten jelenleg öt utcai telefonállomást tartunk nyilván. Ezekhez járulnak a közintézmények (a tanácsháza, a honvédkórház) előcsarnokában elhelyezeti készülékek. Sajnos, ami az utcai állomásokat illeti, e tekintetben szomorúak a tapasztalataink. Napirenden vannak az erőszakos rongálások. Nem ritkaság a készülék láncának leszaggatása, a perselyek feltörése sem. Természetesen ezek a garázdaságok sem vezethetnek oda, hogy ne igyekezzünk a lakosság jogos igényeit kielégíteni.

- Tárgyalásokat folytatunk a városi tanáccsal, a Hunyadi- és a Műkertvárosban nyilvános távbeszélő-állomások felszerelésére. A Széchenyivárosban pedig a honvédkórház mögötti szolgáltató negyed kap rövidesen telefont.

- Sajnos, a főközpontunk erősen telített. Így elsősorban a közületek, az intézmények igényeinek kielégítése az elsődleges, a lehetőségek határain belül.

- A Szechenyiváros egyébként - rohamos fejlődését tekintve - semmiképp sem nélkülözhet egy postahivatalt, amelynek mielőbbi létrehozása, s ezzel együtt a nyilvános távbeszélő-állomás felállítása is a közeli tervekben szerepel.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1972   <<   1973   >>   1974
Home
Delizsánsz.