A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1973_12_05_5p.txt

Lapunk november 10-i számában "Irányít-e az irányítószám" címmel megjelent cikkre dr. Hódi István, a Szegedi Postaigazgatóság igazgatóhelyettese válaszolt.

"Sajnálattal állapítottam meg, hogy Szeged 1. sz. postahivatal szabálytalanul járt el, amikor a 6791. irányítószámmal ellátott levelet "Ismeretien" jelzővel ellátva visszaküldte a feladási helyére, ahelyett, hogy azt az irányítószámnak megfelelően Szeged 15 - Kiskundorozsma kézbesítő hivatalhoz továbbította volna.

Tévesen - a korábbi szabálytalan gyakorlat alapján - adott a Szeged 1. sz. postahivatalnak a cikkben említett dolgozója olyan felvilágosítást, hogy ha a Szegedhez csatlakozott, korábban önálló tanácsú községekben ugyanolyan nevű utca van, mint Szegeden, a küldeményeket visszaküldik. Szabályszerű eljárás esetén ugyanis, ha a küldeményen a korábbi elnevezésnek megfelelő, tehát helyes irányítószám van feltüntetve, mint az említett esetben is, akkor a küldeményt az irányítószám alapján a megfelelő kézbesítőhivatalhoz kell továbbítani. Szabálytalan dolgozónknak az a javaslata is, hogy "Ne írjon irányítószámot, ne Szegedet, hanem mint korábban, a volt község nevét tüntesse fel."

A Szegedhez csatlakozott, korábban önálló tanácsú községekbe szóló küldemények helyes címzése a következő: a korábbi elnevezés szerint Algyő = 6750 Szeged, Kiskundorozsma 6791 - Szeged, Szőreg - 6771 Szeged, Tápé 6753 Szeged. Szeged rendeltetési hely alatt, mintegy közelebbi címként, célszerű a korábbi elnevezést feltüntetni, például: 6750 Szeged, Algyő, Tavasz u. 1.

A Szeged 1. sz. postahivatal vezetője az említett szabálytalanságok megszüntetése érdekében hathatós intézkedéseket tett, amelynek eredményeképpen remélem, hogy hasonló esetek a jövőben nem fordulnak elő.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1972   <<   1973   >>   1974
Home
Delizsánsz.