A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1973_10_26_182p.txt

Új posta épül Lakiteleken

Lakiteleken a postai szolgáltatás gondjainak megszüntetésére új hivatali épületet emeltet a Szegedi Postaigazgatóság. A községi tanács jó fekvésű területet bocsátott az építtető .rendelkezésére, amelyen az ÉPSZER Vállalat kőműveseinek keze nyomán már magasodnak a kőfalak. Az épületet 1974. március 31-i határidőre kell átadniuk a megrendelőnek.


         


Egyelőre csak két új előfizető, az Autóscsárda és a benzinkút kap telefont Lakiteleken. A szerelési munkát a Kecskeméti Távközlési Üzem szakemberei végzik. Képünkön a körzeti szerelő, Filutás Lajos segítkezik a póznán dolgozó Szalai Mihálynak.

A jelenlegi postaépület mindössze 35 négyzetméter alapterületű. Tizenegy alkalmazott osztozik a reggelente betóduló ügyfelekkel a kétszobányi térségen, amely egyben a csomagok tárolására is szolgál, s ott működik a telefonközpont is.

Ez a zsúfoltság, s a vele járó esetenkénti hangzavar nehezíti a postai dolgozók munkáját.

A jövő évben átadásra kerülő új létesítmény megszünteti a jelenlegi áldatlan állapotot. Különszobát kapnak majd a kézbesítők, ezenkívül megfelelő csomagraktár, valamint távirdahelyiség is lesz. Az ügyfelek pedig csaknem akkora helyiségben várakozhatnak, mint a jelenlegi posta teljes alapterülete. Az új hivatal nagyobb kapacitású telefonközpontot is kap. Ezzel az előfizetők száma a jelenlegi ötvenről százra emelkedhet, s megrövidül a távolsági beszélgetésekre való várakozás ideje is.

A. T. S.


         


Az új postahivatalban lényegesen jobb körülmények között fogadhatják majd az ügyfeleket.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1972   <<   1973   >>   1974
Home
Delizsánsz.