A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Békés Megyi Népújság - bmn_1967_07_07_51p.txt

Filatéliai hírek

A MABÉOSZ gyulai városi bélyeggyűjtő
  
   köre július 14-15-16-án virágmotívum bélyegkiállítást rendez az országos virágikötésizeti verseny és virágkiállítással egyidejűleg, az Erkel Művelődési Otthon (Béke sugárút 35.) összes helyiségében. A kiállításon alkalmi postahivatal működik és különleges emlékbélyegzést használ a posta. Különleges emlékboriték kapható, s a teljes Kitaibel virágsort árusítja a posta.

A Magyar Posta centenáriumi

     ünnepsége alkalmából sok érdekes régiséget mutat be a Postavezérigazgatóság Krisztina körúti múzeuma. Például a világ első levelezőlapját, melyet 1869-ben hoztak forgalomba; az első magyar levélszekrényt, mely 1885. évben készült; Puskás Tivadar 1882-böl telefonközpontjának kapcsolószekrényét, s az ez évből származó első magyar telefonkönyvet. A balatonszemesi postamúzeumban "100 év forgalmi bélyegei" című kiállítás pedig a magyar bélyeg történetét mutatja be. Mindkét helyen alkalmi postahivatal működik. Horn Dezső, a közlekedés- és posta ügyi miniszter első helyettese a centenáriumi ünnepségek keretében sajtótájékoztatót tartott. Ezen elmondotta, hogy a bélyegkiadási tervet a Magyar Bélyeggyűjtőik Országos Szövetségével közösen a magyar filatélisták véleményének messzemenő figyelembevétele alapján kívánja öszszeállítani a posta. A jövőben tervszerűbbé kívánják tenni a hazai bélyegkibocsátást. Igyekeznek továbbfejleszteni a magyar bélyegek nemzeti jellegét, művészi színvonalát. Az eddigi tervezők mellett más művészeket is bevonnak a bélyegtervek, készítésébe, pályázatok meghirdetését is igénybe fogják venni.

Az angliai labdarúgó-világbajnokság alkalmából
   
     minden mérkőzés helyén, az ottani postahivatal különleges emlékbélyegzést használt. 1966. július 11. és 30. között 25 ilyen különleges emlékbélyegzést használt az angol posta. Ezekből a bélyegzőkből szép és érdekes gyűjtemény állítható össze.

Vas Tibor
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1966   <<   1967   >>   1968
Home
Delizsánsz.