A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Esti Hírlap - eh_1967_05_31_157p.txt

Új interurbán telefonközpont épül Budapesten

Tárcsázással hívhatók majd a nagyobb vidéki városok

Hamarosan megkezdik az új budapesti automatikus kapcsolású interurbán telefonközpont építését. Az Út és Vasúttervező Vállalatnál Cleve Rudolf főtervező irányításával készítették el az új létesítmény terveit. A VIII. kerületben a József utca és Bacsó Béla út sarkán áll majd a korszerű telefonközpont, amely a belföldi hívásokat teljesen automatikusan kapcsolja, a nemzetközi beszélgetéseket pedig félautomatikus megoldással bonyolítja. Átadása után a nagyobb vidéki városok tárcsázással hívhatók majd.

         

Az épület műszaki és technológiai kapcsolatban lesz a régi József központtal. Egyik részén öt, a másik felén hét szint épül. Három géptermét egymás feletti szinteken helyezik el. A legmodernebb berendezéseket szerelik itt fel. A nagy beruházás a gépészeti felszereléssel együtt több mint 140 millió forintba kerül.

A belföldi kapcsolótermek berendezését a Posta Tervező Iroda közreműködésével a Beloiannisz Híradástechnikai Gyár készíti, a nemzetközi kapcsolótermek felszerelését Jugoszláviából szállítják. Az új interurbán központ szerelésre kész átadását a jövő év második felére jelzik.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1966   <<   1967   >>   1968