A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1967_01_18_5p.txt

GYORSPOSTA
       GYORSPOSTA

A nyilvános telefon és a taxi

Volford Károly Szeged. Moholi utca 14. szám alatt lakó olvasónk szerkesztőségünkhöz írott levelében szóvá tette, hogy több alkalommal próbált nyilvános távbeszélő állomásról taxit kérni, de sohasem sikerült. Egy ízben ugyan ígéretet tett a taxiirányító, hogy a nyilvános távbeszélő közelében levő taxiállomásról küld gépkocsit, de sajnos erre is hiába várt. Amikor újra telefonált, közölték vele, a  rendelkezések értelmében nyilvános távbeszélő állomásról nem vehetnek fel taxirendelést, csak akkor küldhetnek gépkocsit, ha a bemondott telefonszám visszahívható, tehát ellenőrizhető.

Levélírónk panaszával kapcsolatban dr. Kátai Ferenctől, a 10-es AKÖV személyforgalmi osztályának vezetőjétől a kővetkező felvilágosítást kaptuk:

- Régebben a nyilvános telefonállomás hívására is kiküldtük a taxit. Sajnos, annyi visszaélés, úgynevezett "fals" hívás fordult elő, hogy ezt kénytelenek voltunk megszüntetni. Kérjük az utazóközönség szíves elnézését, és azt javasoljuk, hogy üzletből, étteremből, vagy például a szegedi nagyállomáson a forgalmi irodából telefonáljanak taxiért, s akkor nagyon szívesen rendelkezésükre bocsátjuk a taxit.A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1966   <<   1967   >>   1968
Home
Delizsánsz.