A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1967_05_26_122p.txt

Nyolcassal kezdődnek a hívószámok

Rövidesen megkezdik a leninvárosi telefonok szerelését

- Bár a múlt év végén átadták már az utolsó leninvárosi lakást, Kecskemét legkorszerűbb lakónegyedében még mindig nincs telefon.

- Ez a hiányosság nem sokáig csorbítja a Leninváros összkomfortját. A kábelek kivezetése az új városrészbe - egymillió forintos munkaráfordítással - már az év elején megtörtént, csupán a központ és a készülékek bekapcsolása van hátra. A késedelem oka a telefonközpontépület falainak szokatlan nedvessége. A telefonközpont érzékeny műszerei pedig csakis akkor működnek üzembiztosan, ha a páratartalom 75 százalék alá csökken. Tavasz óta a falak gyorsan száradnak, s így valószínű, hogy legkésőbb augusztusban már bekapcsolhatják az első leninvárosi telefonkészülékeket.

- A postához a mai napig mintegy 200 igénylés érkezett be, az év végéig előreláthatóan 100-120-an kapnak közülük telefont. A bekapcsolásnál természetesen előnyben részesülnek a régi előfizetők.

- Egy éven belül a leninvárosi lakások mintegy 15 százalékában lesz már telefon.

- Kecskeméten jelenleg nem egészen 2000 telefon van. Az új központ bekapcsolása a megyeszékhely távbeszélő hálózatának jövőbeni fejlődéséről is árulkodik: A leninvárosi hívószámok nyolcassal kezdődnek.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1966   <<   1967   >>   1968
Home
Delizsánsz.